Lot: 1

Current Price: 50,000 TL Starting Bid: 50,000 TL Estimated: TL Losing Winning

G.L.NAGEL Piyano

Alman Nagel firmasının 1800 sonları Osmanlı Saray sadrazamı için özel olarak üretilen piyanodur. Tuşlar fildişi, Çapraz tel, dış kaplaması gül ağacı, bronz şamdan ve yan tutamakları olan, kendi firmanın piyano için tasarladığı yivli yükselip alçalabilen taburesiyle eksiksiz bir antika sanat eseridir. İç plakalarında saray için özel üretim olduğuna dair Osmanlı turası ve Devlet-i Aliye arması bulunmaktadır. Tüm tuşlar çalışır durumda olup genel kondisyonu çok iyi durumdadır. Tek kusuru tekerlek ayaklardan biri vidasından çıktığı için tamir gerekmektedir. Ölçüler: Yükseklik 132 cm, derinlik 67 cm, en 150 cm, Tuş kısmı 140 cm. 50 beyaz 35 siyah tuş bulunmaktadır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • G.L.NAGEL Piyano-Alman Nagel firmasının 1800 sonları Osmanlı Saray sadrazamı için özel olarak üretilen piyanodur. Tuşlar fildişi, Çapraz tel, dış kaplaması gül ağacı, bronz şamdan ve yan tutamakları olan, kendi firmanın piyano için tasarladığı yivli yükselip alçalabilen taburesiyle eksiksiz bir antika sanat eseridir. İç plakalarında saray için özel üretim olduğuna dair Osmanlı turası ve Devlet-i Aliye arması bulunmaktadır. Tüm tuşlar çalışır durumda olup genel kondisyonu çok iyi durumdadır. Tek kusuru tekerlek ayaklardan biri vidasından çıktığı için tamir gerekmektedir. Ölçüler: Yükseklik 132 cm, derinlik 67 cm, en 150 cm, Tuş kısmı 140 cm. 50 beyaz 35 siyah tuş bulunmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    G.L.NAGEL Piyano-Alman Nagel firmasının 1800 sonları Osmanlı Saray sadrazamı için özel olarak üretilen piyanodur. Tuşlar fildişi, Çapraz tel, dış kaplaması gül ağacı, bronz şamdan ve yan tutamakları olan, kendi firmanın piyano için tasarladığı yivli yükselip alçalabilen taburesiyle eksiksiz bir antika sanat eseridir. İç plakalarında saray için özel üretim olduğuna dair Osmanlı turası ve Devlet-i Aliye arması bulunmaktadır. Tüm tuşlar çalışır durumda olup genel kondisyonu çok iyi durumdadır. Tek kusuru tekerlek ayaklardan biri vidasından çıktığı için tamir gerekmektedir. Ölçüler: Yükseklik 132 cm, derinlik 67 cm, en 150 cm, Tuş kısmı 140 cm. 50 beyaz 35 siyah tuş bulunmaktadır.

    TLSold
  • Bohem Kristal Vazo-63 cm boyunda kallavi kesme kristal vazo. 130 yaşında ve benzeri Topkapı Sarayında sergilenmektedir. Üzeri kabartma el boyama ve altın vermeyli mine işçiliği ile süslenmiştir. Yaşına göre kondisyonu gayet iyi durumdadır.
Ölçüler: Yükseklik 49 cm, çap 18 cm

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Bohem Kristal Vazo-63 cm boyunda kallavi kesme kristal vazo. 130 yaşında ve benzeri Topkapı Sarayında sergilenmektedir. Üzeri kabartma el boyama ve altın vermeyli mine işçiliği ile süslenmiştir. Yaşına göre kondisyonu gayet iyi durumdadır. Ölçüler: Yükseklik 49 cm, çap 18 cm

    TLSold
  • Osmanlı Yemen Kaması-1700 lere tarihlelen Kamanın Sap kısmı mors dişinden çeliği Şam çeliğinden imal edilmiştir. Kın ve Namluda altın kakmaları bulunmaktadır. Yaşından dolayı bazı silinmeler mevcuttur. Sapında diş oyularak kabartma insan figürleri ve yazılar mevcuttur. Üzerindeki yazılar tam okunamadığı için deşifre edilememiştir. Nadir bir eserdir. Ölçüler: Kın içinde toplam 39 cm uzunluk, kınsız 37,5 cm. En 6 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Osmanlı Yemen Kaması-1700 lere tarihlelen Kamanın Sap kısmı mors dişinden çeliği Şam çeliğinden imal edilmiştir. Kın ve Namluda altın kakmaları bulunmaktadır. Yaşından dolayı bazı silinmeler mevcuttur. Sapında diş oyularak kabartma insan figürleri ve yazılar mevcuttur. Üzerindeki yazılar tam okunamadığı için deşifre edilememiştir. Nadir bir eserdir. Ölçüler: Kın içinde toplam 39 cm uzunluk, kınsız 37,5 cm. En 6 cm.

    TLSold
  • Osmanlı İpek Seccade-Korumak için cam arası çerçeveye alınan 100 yaşın üzerinde saray işi, gümüş ve altın tel sarma tekniği ile zincir işi ve rahibe işi kullanılarak Bursa ipeği üzerine işlenmiş, üzerinde ay yıldız motiflerini barındıran ve Allah'ın isimlerinin hat olarak işlendiği değerli eşsiz bir eserdir. Ölçüler: 200 cm x 135 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Osmanlı İpek Seccade-Korumak için cam arası çerçeveye alınan 100 yaşın üzerinde saray işi, gümüş ve altın tel sarma tekniği ile zincir işi ve rahibe işi kullanılarak Bursa ipeği üzerine işlenmiş, üzerinde ay yıldız motiflerini barındıran ve Allah'ın isimlerinin hat olarak işlendiği değerli eşsiz bir eserdir. Ölçüler: 200 cm x 135 cm.

    TLSold
  • Osmanlı İpek Kadife Minder-100 yılın üzerinde yaşı olan yer minderi, Gül kurusu renginde ipek kadife üzerine altın sırma ile işlenmiş, yatık sarma tekniği kullanılmıştır. Koruma amaçlı cam arası çerçeve içine alınmıştır. Bez Ölçüleri: 90 x 88 cm,  Çerçeve ölçüsü: 107 x 109 cm

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Osmanlı İpek Kadife Minder-100 yılın üzerinde yaşı olan yer minderi, Gül kurusu renginde ipek kadife üzerine altın sırma ile işlenmiş, yatık sarma tekniği kullanılmıştır. Koruma amaçlı cam arası çerçeve içine alınmıştır. Bez Ölçüleri: 90 x 88 cm, Çerçeve ölçüsü: 107 x 109 cm

    TLSold
  • Osmanlı Kadife Seccade-100 yılın üzerinde yaşa sahip seccade, Kadife üzerine altın yatık sarma tekniği ile işlenmiş. Orta bölünlerinde çiçek motifleri kullanılmış, kenar süslemelerinde de dal ve çiçekler kullanılmıştır. Ölçüler: 168 x 95 cm

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Osmanlı Kadife Seccade-100 yılın üzerinde yaşa sahip seccade, Kadife üzerine altın yatık sarma tekniği ile işlenmiş. Orta bölünlerinde çiçek motifleri kullanılmış, kenar süslemelerinde de dal ve çiçekler kullanılmıştır. Ölçüler: 168 x 95 cm

    TLSold
  • Fransız Şömine Saati-1800 başlarına tarihlenen Fransız Şömine saati ve şamdanları. Tutya malzemeden üretilmiştir. Sanatçı imzası bulunan eserde meşe ağacı yaprakları ve meşe palamudu figüratif olarak kullanılmıştır. Üzerinde Fransızcada meşe anlamına gelen “Le Chene” plaketi bulunmaktadır. Eserde kullanılan saat göbeği Roussy Arcades markadır. Porselen kadranında yukarıda R.A harfleri ve biraz aşağıda hafif silinmiş de olsa Capitole Toulouse yazısı okunabilmektedir. Saatte ve şamdan altlarında kırmızı beyaz damarlı mermer kullanılmıştır. Ayakları bronz malzemedendir. Şamdanları 5 kollu olup vazodaki çiçekler formunda betimlenerek şekillendirilmiştir. Şamdanların birinde tutya kısmında belli olmayacak derecede küçük bir tamir bulunmaktadır. 
Ölçüler: Ortada bulunan saatli kadın figürünün yüksekliği 67 cm, genişliği 33 cm, derinliği 20 cm’dir. Şamdanların yükseklikleri  66 cm ve şamdan kolları arasındaki mesafe 29 cm’dir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Fransız Şömine Saati-1800 başlarına tarihlenen Fransız Şömine saati ve şamdanları. Tutya malzemeden üretilmiştir. Sanatçı imzası bulunan eserde meşe ağacı yaprakları ve meşe palamudu figüratif olarak kullanılmıştır. Üzerinde Fransızcada meşe anlamına gelen “Le Chene” plaketi bulunmaktadır. Eserde kullanılan saat göbeği Roussy Arcades markadır. Porselen kadranında yukarıda R.A harfleri ve biraz aşağıda hafif silinmiş de olsa Capitole Toulouse yazısı okunabilmektedir. Saatte ve şamdan altlarında kırmızı beyaz damarlı mermer kullanılmıştır. Ayakları bronz malzemedendir. Şamdanları 5 kollu olup vazodaki çiçekler formunda betimlenerek şekillendirilmiştir. Şamdanların birinde tutya kısmında belli olmayacak derecede küçük bir tamir bulunmaktadır. Ölçüler: Ortada bulunan saatli kadın figürünün yüksekliği 67 cm, genişliği 33 cm, derinliği 20 cm’dir. Şamdanların yükseklikleri 66 cm ve şamdan kolları arasındaki mesafe 29 cm’dir.

    TLSold
  • Ahşap gövdeli Masa Saati-Ahşap gövde üzeri bronz aplikelerle süslenmiş 1740 civarı üretimi Louis XV dönemi masa saati. O dönemin meşhur saat yapımcısı Paul Gudin imzalı. Saatin emaye kadranında Gudin A Paris yazmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 36 cm, genişlik 18 cm, derinlik 10 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Ahşap gövdeli Masa Saati-Ahşap gövde üzeri bronz aplikelerle süslenmiş 1740 civarı üretimi Louis XV dönemi masa saati. O dönemin meşhur saat yapımcısı Paul Gudin imzalı. Saatin emaye kadranında Gudin A Paris yazmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 36 cm, genişlik 18 cm, derinlik 10 cm.

    TLSold
  • Porselen Masa Saati-Majolika masa saati, üzerindeki kabartma desenleri boyamalarıyla sanatçı elinden çıkmış ve sanatçının imzası bulunan saatin kadranı bronz üzeri mine işçiliklidir. Rakamları ise porselendir. Ölçüler: Yükseklik 40,  en 27 derinlik 15 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Porselen Masa Saati-Majolika masa saati, üzerindeki kabartma desenleri boyamalarıyla sanatçı elinden çıkmış ve sanatçının imzası bulunan saatin kadranı bronz üzeri mine işçiliklidir. Rakamları ise porselendir. Ölçüler: Yükseklik 40, en 27 derinlik 15 cm.

    TLSold
  • Dresden Saat-Gövdesi Dresten Porselen olan, göbeği Mercedes marka Alman üretimi kurmalı saattir. Ölçüler: Yükseklik 19 cm, 10 cm genişlik 5 cm derinlik.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Dresden Saat-Gövdesi Dresten Porselen olan, göbeği Mercedes marka Alman üretimi kurmalı saattir. Ölçüler: Yükseklik 19 cm, 10 cm genişlik 5 cm derinlik.

    TLSold
  • Fransız Çift Gaz lambası-Beyaz porselen üzeri el boyama çiçek betimlemeleri yapılmış, kenar süslemelerinde altın mine işçiliği kullanılmış, 1800 ler başı, hazneli gaz lambasıdır. Elektriğe çevrilmemiştir. Alt kısımları bronz pabuç geçme yapılmıştır. Ölçüler: 36 cm boy, 11 cm en.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Fransız Çift Gaz lambası-Beyaz porselen üzeri el boyama çiçek betimlemeleri yapılmış, kenar süslemelerinde altın mine işçiliği kullanılmış, 1800 ler başı, hazneli gaz lambasıdır. Elektriğe çevrilmemiştir. Alt kısımları bronz pabuç geçme yapılmıştır. Ölçüler: 36 cm boy, 11 cm en.

    TLSold
  • Sitzendorf Porselen Çift Şamdan-Döneminin yerel kıyafetleriyle betimlenmiş kadın ve erkek figurlerinden oluşan bu güzel iki şamdan bolca çiçek ve yaprak formlarıyla süslenerek klasik Sitzendorf temasını yansıtmaktadır. Tüm boyamalar ve altın vermeyler el işi ve sanatçı işidir. Boyutu itibariyle nadir bulunan bir yapıdadır. 1800 ler artasından gelen bu güzel şamdanların yaşı itibariye birkaç yaprak ucunda göze batmayacak şekilde eksilmeler bulunmaktadır. Ölçüler: 32 cm yükseklik, 16 cm taban çapı.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Sitzendorf Porselen Çift Şamdan-Döneminin yerel kıyafetleriyle betimlenmiş kadın ve erkek figurlerinden oluşan bu güzel iki şamdan bolca çiçek ve yaprak formlarıyla süslenerek klasik Sitzendorf temasını yansıtmaktadır. Tüm boyamalar ve altın vermeyler el işi ve sanatçı işidir. Boyutu itibariyle nadir bulunan bir yapıdadır. 1800 ler artasından gelen bu güzel şamdanların yaşı itibariye birkaç yaprak ucunda göze batmayacak şekilde eksilmeler bulunmaktadır. Ölçüler: 32 cm yükseklik, 16 cm taban çapı.

    TLSold
  • Çift Satsuma Vazo-Japon mine işi (Satsuma) kallavi boy çift vazo. El boyama mine işçilikleriyle süslenmiş, kabartma floral desenler ve insan formları barındırmaktadır. Alt kısımlarında damgaları mevcuttur. 150 yaşındaki vazoların yaşı nedeniyle birinin dip kısmında minik atıklar bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 40 cm, çap 17 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Çift Satsuma Vazo-Japon mine işi (Satsuma) kallavi boy çift vazo. El boyama mine işçilikleriyle süslenmiş, kabartma floral desenler ve insan formları barındırmaktadır. Alt kısımlarında damgaları mevcuttur. 150 yaşındaki vazoların yaşı nedeniyle birinin dip kısmında minik atıklar bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 40 cm, çap 17 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Figürlü Biblolar-150 yılın üzerinde yaşa sahip, Terakota üzeri kök boyalarla ve el işçiliği ile süslenmiş biblolar, kadın ve erkek olarak dönemin Osmanlı saray giysilerinde ayrıntısıyla tasvir edilmiş. Viyana üretimi olan biblolar sanatçı imzalıdır. Ölçüler: 31 cm boy

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Osmanlı Figürlü Biblolar-150 yılın üzerinde yaşa sahip, Terakota üzeri kök boyalarla ve el işçiliği ile süslenmiş biblolar, kadın ve erkek olarak dönemin Osmanlı saray giysilerinde ayrıntısıyla tasvir edilmiş. Viyana üretimi olan biblolar sanatçı imzalıdır. Ölçüler: 31 cm boy

    TLSold
  • Sitzendorf Porselen Çift Şamdan-1800 ler başı üretimi bu zarif güzel nadir bulunan Sitzendorf şamdanlar, dönemin kıyafetlerinde kadın ve erkek figürler barındırmakta. Üzeri el boyama ve altın vermeyli oldukça iyi durumda olan çift şamdan arka taraflarında parmak tutamakları da düşünülerek dizayn edilmiş. Ölçüler: 18 cm boy. 7 cm taban çapı.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Sitzendorf Porselen Çift Şamdan-1800 ler başı üretimi bu zarif güzel nadir bulunan Sitzendorf şamdanlar, dönemin kıyafetlerinde kadın ve erkek figürler barındırmakta. Üzeri el boyama ve altın vermeyli oldukça iyi durumda olan çift şamdan arka taraflarında parmak tutamakları da düşünülerek dizayn edilmiş. Ölçüler: 18 cm boy. 7 cm taban çapı.

    TLSold
  • Çinebar Çift Vazo-Sarı renkte hamurdan üretilmiş, üzerinde kabartma bitkisel motifler ve erderha formu barındıran Çinebar ( Çin minesi ) vazolar. Ölçüler: 23 cm boy, 11 cm çap.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Çinebar Çift Vazo-Sarı renkte hamurdan üretilmiş, üzerinde kabartma bitkisel motifler ve erderha formu barındıran Çinebar ( Çin minesi ) vazolar. Ölçüler: 23 cm boy, 11 cm çap.

    TLSold
  • Çift Cloisonne Vazo-1800 sonları üretimi, soğuk mine işi dilimli formda vazo. Detay fotoğraflarda görüleceği gibi, koyu kehribar renkli mine katmanlarının içerisine mikron büyüklükte değerli taş kristalleri eklenmiştir. Işık vurduğunda harika bir pırıltı oluşturmaktadır. Yaşı gereği birkaç yerinde minik ezilme mevcuttur. Ölçüler:   20 cm yükseklik, 9 cm çap

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Çift Cloisonne Vazo-1800 sonları üretimi, soğuk mine işi dilimli formda vazo. Detay fotoğraflarda görüleceği gibi, koyu kehribar renkli mine katmanlarının içerisine mikron büyüklükte değerli taş kristalleri eklenmiştir. Işık vurduğunda harika bir pırıltı oluşturmaktadır. Yaşı gereği birkaç yerinde minik ezilme mevcuttur. Ölçüler: 20 cm yükseklik, 9 cm çap

    TLSold
  • Çift Limoges Tabak-Limoges atölyelerinde 22 krat altınla dekore edilmiş, orta bölümdeki resimler sanatçı el boyamalarıdır. Kenar süslemelerinde altın işçilikte kabartma mine işçiliği kullanılarak çalışılmıştır. Örneğine az rastlanır bir eserdir. Ölçüler: Çap 22 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Çift Limoges Tabak-Limoges atölyelerinde 22 krat altınla dekore edilmiş, orta bölümdeki resimler sanatçı el boyamalarıdır. Kenar süslemelerinde altın işçilikte kabartma mine işçiliği kullanılarak çalışılmıştır. Örneğine az rastlanır bir eserdir. Ölçüler: Çap 22 cm.

    TLSold
  • Çift Cloisonne Laledanlık-1700 ler Osmanlı pazarı için üretilen bu laledanlıklar, soğuk mine işçiliği kullanılmış, yaşına göre oldukça iyi durumda, aşağıdan yukarıya doğru daralan iki boğumdan oluşmaktadır. Osmanlı Lale Devri döneminde bu form çok kullanılmıştır. Ölçüler: 19 cm yükseklik, 9 cm çap.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Çift Cloisonne Laledanlık-1700 ler Osmanlı pazarı için üretilen bu laledanlıklar, soğuk mine işçiliği kullanılmış, yaşına göre oldukça iyi durumda, aşağıdan yukarıya doğru daralan iki boğumdan oluşmaktadır. Osmanlı Lale Devri döneminde bu form çok kullanılmıştır. Ölçüler: 19 cm yükseklik, 9 cm çap.

    TLSold
  • Herend Laledan ve Sakızlık-Herend atölyesinin ilk üretimlerinden el boyama floral desenler barındıran laledan ve sakızlık. Kondisyonları mükemmel durumdadır. Ölçüler: Laledan 20 cm boy, sakızlık 7 boy, 9 cm çap.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Herend Laledan ve Sakızlık-Herend atölyesinin ilk üretimlerinden el boyama floral desenler barındıran laledan ve sakızlık. Kondisyonları mükemmel durumdadır. Ölçüler: Laledan 20 cm boy, sakızlık 7 boy, 9 cm çap.

    TLSold
  • Çift Yüzüklük-Çin Hanedanlık dönemi üretimi, üzerinde düşük ayar gümüş geçme ejderha desenlerine sahip çerçevesi olan yarı değerli yekpare oyma taştan mamül yüzüklük. Ölçüler: 11 cm çap, 5,5 cm yükseklik.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Çift Yüzüklük-Çin Hanedanlık dönemi üretimi, üzerinde düşük ayar gümüş geçme ejderha desenlerine sahip çerçevesi olan yarı değerli yekpare oyma taştan mamül yüzüklük. Ölçüler: 11 cm çap, 5,5 cm yükseklik.

    TLSold
  • Baga Cüzdan ve Not defteri-Dış kısımları baga olan ve üzerinde gümüş kakma inisyallik ve çiçek desenleri bulunan cüzdan ve not defteri Ölçüler: Cüzdan 8 x 5 cm, Not defteri : 9,5 x 6 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Baga Cüzdan ve Not defteri-Dış kısımları baga olan ve üzerinde gümüş kakma inisyallik ve çiçek desenleri bulunan cüzdan ve not defteri Ölçüler: Cüzdan 8 x 5 cm, Not defteri : 9,5 x 6 cm.

    TLSold
  • Çift Fincan-Üzeri el boyama ve altın vermeyli duble kahve boyu olan,damgasız dönem çift fincan. Ölçüler: Fincan yükseklik 7,5, çap 8 cm, tabak çap 14 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Çift Fincan-Üzeri el boyama ve altın vermeyli duble kahve boyu olan,damgasız dönem çift fincan. Ölçüler: Fincan yükseklik 7,5, çap 8 cm, tabak çap 14 cm.

    TLSold
  • Üçlü Duvar Tabağı-Kenarları dilimli formda olan tabakların iç kısımları gofreli yapılmış,  el boyama floral desenler  ve altın vermeyler bulunmakta, orta kısmında ise yine el boyama üç farklı kadın portresi çalışılmıştır.  Ölçüler: Çap 22 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Üçlü Duvar Tabağı-Kenarları dilimli formda olan tabakların iç kısımları gofreli yapılmış, el boyama floral desenler ve altın vermeyler bulunmakta, orta kısmında ise yine el boyama üç farklı kadın portresi çalışılmıştır. Ölçüler: Çap 22 cm.

    TLSold
  • Üçlü cam masa takımı-İki vazo ve bir jardinyerden oluşan atölye çalışması, üzerinde düşük ayar gümüşten geçmeleri bulunan yeşil rengi camın kendirenginden alan oldukça ebatlı masa takımı. Ölçüler: Jardinyer 30 x 16, yükseklik 10 cm, Vazolar 27 cm yükseklik, 12 x 9 genişlik.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Üçlü cam masa takımı-İki vazo ve bir jardinyerden oluşan atölye çalışması, üzerinde düşük ayar gümüşten geçmeleri bulunan yeşil rengi camın kendirenginden alan oldukça ebatlı masa takımı. Ölçüler: Jardinyer 30 x 16, yükseklik 10 cm, Vazolar 27 cm yükseklik, 12 x 9 genişlik.

    TLSold
  • Çift Emaye Mineli Vazo-Emaye üzeri el boyaması ve mine işçilikli, Ağız boğum ve dip kısmında altın vermey yapılmış, üzerinde floral ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiş, kondisyonları yaşına göre oldukça iyi durumda olan çift vazo. Ölçüler: 35 cm yükseklik, 17 cm çap

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Çift Emaye Mineli Vazo-Emaye üzeri el boyaması ve mine işçilikli, Ağız boğum ve dip kısmında altın vermey yapılmış, üzerinde floral ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiş, kondisyonları yaşına göre oldukça iyi durumda olan çift vazo. Ölçüler: 35 cm yükseklik, 17 cm çap

    TLSold
  • Çift Fincan-Soğuk damgalı, Limoges Rosenthal formunda dilimli, üzeri el boyama floral desenlerle süslenmiş, duble kahve boy, alt kısmında seri numaraları bulunan çift fincan. Ölçüler:  Fincan yükseklik 6 cm, çap 10 cm, tabak çapı 15 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Çift Fincan-Soğuk damgalı, Limoges Rosenthal formunda dilimli, üzeri el boyama floral desenlerle süslenmiş, duble kahve boy, alt kısmında seri numaraları bulunan çift fincan. Ölçüler: Fincan yükseklik 6 cm, çap 10 cm, tabak çapı 15 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Şerbetlik-Bir sürahi, 6 bardak ve bir sunumluktan oluşan şerbetlik, üzeri yoğun gümüş kabartma floral desenler kullanılarak süslenmiş, billur cam özelliği gereği kalın olan bölgelere doğru rengini daha fazla göstererek kendine has yeşil mavi tonlarda billur rengini vermektedir. Ölçüler: Sürahi 38 x 14 cm, bardaklar 12 x6 cm, sunumluk 32 cm çap.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Osmanlı Şerbetlik-Bir sürahi, 6 bardak ve bir sunumluktan oluşan şerbetlik, üzeri yoğun gümüş kabartma floral desenler kullanılarak süslenmiş, billur cam özelliği gereği kalın olan bölgelere doğru rengini daha fazla göstererek kendine has yeşil mavi tonlarda billur rengini vermektedir. Ölçüler: Sürahi 38 x 14 cm, bardaklar 12 x6 cm, sunumluk 32 cm çap.

    TLSold
  • Osmanlı Bakır Çaydanlık-100 yıl üzeri yaşa sahip oldukça ağır etli bakırdan, üzerindeki yazıda " Sahibi Ali" yazısı kalem işçiliği ile yazılan kallavi boy tekke işi bakır çaydanlık. Ölçüler: Yükseklik tutamaç kısmından itibaren 32 cm,  en ibrik ucundan itibaren 30 cm, gövde çapı 22 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Bakır Çaydanlık-100 yıl üzeri yaşa sahip oldukça ağır etli bakırdan, üzerindeki yazıda " Sahibi Ali" yazısı kalem işçiliği ile yazılan kallavi boy tekke işi bakır çaydanlık. Ölçüler: Yükseklik tutamaç kısmından itibaren 32 cm, en ibrik ucundan itibaren 30 cm, gövde çapı 22 cm.

    TLSold
  • Porselen Biblo-1800'ler başı Viyana üretimi, damgasız dönem, Osmanlı aile temalı, el boyama sanatçı çalışması olup yaşından dolayı ayak kısmında minik atıkları bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 15, en 17, derinlik 11 cm

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Porselen Biblo-1800'ler başı Viyana üretimi, damgasız dönem, Osmanlı aile temalı, el boyama sanatçı çalışması olup yaşından dolayı ayak kısmında minik atıkları bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 15, en 17, derinlik 11 cm

    TLSold
  • Seramik Şişe-Sıtkı Olçar'ın kendi imzası ve kendi dönemine ait nadir bulunan bir eserdir. Üzerinde Sıtkı Olçar'ın karakteristik desenleri olan gemi ve kütahya çini desenleri çalışması bulunmaktadır. Ölçüler: 30 cm yükseklik, 8 cm çap

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Seramik Şişe-Sıtkı Olçar'ın kendi imzası ve kendi dönemine ait nadir bulunan bir eserdir. Üzerinde Sıtkı Olçar'ın karakteristik desenleri olan gemi ve kütahya çini desenleri çalışması bulunmaktadır. Ölçüler: 30 cm yükseklik, 8 cm çap

    TLSold
  • Gümüş Kakma Ahşap Şişe-Şimşir ağacından oyularak yekpare yapılmış şişe formu üzerine Kayseri minesi formunda gümüş kakma ile floral desenler işlenmiştir. Ölçüler: 16 cm yükseklik, 6 cm çap.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Gümüş Kakma Ahşap Şişe-Şimşir ağacından oyularak yekpare yapılmış şişe formu üzerine Kayseri minesi formunda gümüş kakma ile floral desenler işlenmiştir. Ölçüler: 16 cm yükseklik, 6 cm çap.

    TLSold
  • Fransız Sevres Porselen Pilavlık-1700 başları üretimi Fransız Sevres Porselen pilavlık, Kapağı üzerinde tutamak olarak çam kozalağı ve yaprak formu kullanılmış, tüm üzerindeki süslemeler el boyaması olup dönemin imparatorluk rengi olan mavi renk kullanılmıştır. Yaşı gereği altın vermeylerinde yer yer silinmeler mevcuttur. Porselen gövde ve kapakta hiçbir atık bulunmamaktadır. Alt kısımda el boyaması olduğu yazısı, Fransa üretimi olduğu damgası ve Sevres 1753 öncesi kullanılan amblemi de bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 11 cm, çap 22 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Fransız Sevres Porselen Pilavlık-1700 başları üretimi Fransız Sevres Porselen pilavlık, Kapağı üzerinde tutamak olarak çam kozalağı ve yaprak formu kullanılmış, tüm üzerindeki süslemeler el boyaması olup dönemin imparatorluk rengi olan mavi renk kullanılmıştır. Yaşı gereği altın vermeylerinde yer yer silinmeler mevcuttur. Porselen gövde ve kapakta hiçbir atık bulunmamaktadır. Alt kısımda el boyaması olduğu yazısı, Fransa üretimi olduğu damgası ve Sevres 1753 öncesi kullanılan amblemi de bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 11 cm, çap 22 cm.

    TLSold
  • Porselen Kokuluk-Gümüş kapaklı, porselen üzerine kabartma işçilikli altın vermeyler barındıran sanatçı imzalı el boya oryantal kadın portresi çalışılmış, 100 yıl üstü yaşa sahip kokuluk. Ölçüler: 6 x 4 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Porselen Kokuluk-Gümüş kapaklı, porselen üzerine kabartma işçilikli altın vermeyler barındıran sanatçı imzalı el boya oryantal kadın portresi çalışılmış, 100 yıl üstü yaşa sahip kokuluk. Ölçüler: 6 x 4 cm

    TLSold
  • Porselen Kokuluk-Gümüş kapaklı, porselen üzerine minyatür el boyama ve sanatçı imzalı kokuluk. Ölçüler: 6 cm yüksekli 1 cm çap

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Porselen Kokuluk-Gümüş kapaklı, porselen üzerine minyatür el boyama ve sanatçı imzalı kokuluk. Ölçüler: 6 cm yüksekli 1 cm çap

    TLSold
  • Deri Kılıflı Kokuluk-Osmanlı dönemi, deri üzeri altın vermeyle işlenmiş, içinde Beykoz üretimi altın vermeyli cam hazne bulunan nadir kokuluk. Ölçüler:  10 x 2 cm

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Deri Kılıflı Kokuluk-Osmanlı dönemi, deri üzeri altın vermeyle işlenmiş, içinde Beykoz üretimi altın vermeyli cam hazne bulunan nadir kokuluk. Ölçüler: 10 x 2 cm

    TLSold
  • Dörtlü Parfüm Şişe Takımı-Avrupa seyahat parfüm şişe takımı ve kutusu. El yapımı deri kutusunda kendi özel formuna sahip şişeler için hazneleri olan kapaklı seyahat çantasına sahip. Şişelerin kapakları gümüş üzeri mine işçiliği ile kadın ve erkek figürler işlenmiş nadir bulunan eksiksiz bir eserdir. Ölçüler: Kutu yükseklik 9 X 9 x7 cm, şişeler 7 cm boy.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Dörtlü Parfüm Şişe Takımı-Avrupa seyahat parfüm şişe takımı ve kutusu. El yapımı deri kutusunda kendi özel formuna sahip şişeler için hazneleri olan kapaklı seyahat çantasına sahip. Şişelerin kapakları gümüş üzeri mine işçiliği ile kadın ve erkek figürler işlenmiş nadir bulunan eksiksiz bir eserdir. Ölçüler: Kutu yükseklik 9 X 9 x7 cm, şişeler 7 cm boy.

    TLSold
  • Parfüm Şişesi-Kobalt mavisi camdan mamül, üzeri kabartma işilikle yoğun altın sıvama yapılarak bezenmiş, dilimli formda şeffaf parfüm şişesi. Ölçüler: 22 cm yükseklik

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Parfüm Şişesi-Kobalt mavisi camdan mamül, üzeri kabartma işilikle yoğun altın sıvama yapılarak bezenmiş, dilimli formda şeffaf parfüm şişesi. Ölçüler: 22 cm yükseklik

    TLSold
  • Eczacı Terazisi-Ahşap ve bronz malzemeden mamül, 1800'ler sonu döneme ait Fransız Eczacı terazisi, tüm ağırlık gram ve yaprak formunda miligramları da dahil eksiksiz takım olarak çekmecesinde nadir bulunan bir eserdir. Öçüler: Yükseklik 31 cm, en 31 cm, derinlik 15 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Eczacı Terazisi-Ahşap ve bronz malzemeden mamül, 1800'ler sonu döneme ait Fransız Eczacı terazisi, tüm ağırlık gram ve yaprak formunda miligramları da dahil eksiksiz takım olarak çekmecesinde nadir bulunan bir eserdir. Öçüler: Yükseklik 31 cm, en 31 cm, derinlik 15 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Bakır Kahvelik-Dışı dilimli formda olup üzeri kalem işçiliği ile floral desenler işlenmiş kahvelik. Döneminde tombak işçiliği uygulanmış olsada günümüzde üzeri yanlış şekilde temizlendiği için ancak çok az olarak girinti kısımlarında görülebilmektedir. Ölçüler:  Yükseklik 14,5 cm. çap 8 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Osmanlı Bakır Kahvelik-Dışı dilimli formda olup üzeri kalem işçiliği ile floral desenler işlenmiş kahvelik. Döneminde tombak işçiliği uygulanmış olsada günümüzde üzeri yanlış şekilde temizlendiği için ancak çok az olarak girinti kısımlarında görülebilmektedir. Ölçüler: Yükseklik 14,5 cm. çap 8 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Teber-Osmanlı döneminde imal edilen demir üstü altın çakmaları olan tekke işi teber.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Osmanlı Teber-Osmanlı döneminde imal edilen demir üstü altın çakmaları olan tekke işi teber.

    TLSold
  • Çanakkale Terakota Testi-Eski dönem Çanakkale işi, sanatçı çalışması olarak üzeri kabartma kuş ve bitki desenleri olan nadir formda bir sanat eseridir. Ölçüler:  Yükseklik 26 cm , 10 cm çap

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Çanakkale Terakota Testi-Eski dönem Çanakkale işi, sanatçı çalışması olarak üzeri kabartma kuş ve bitki desenleri olan nadir formda bir sanat eseridir. Ölçüler: Yükseklik 26 cm , 10 cm çap

    TLSold
  • Osmanlı Berber Sandığı-Üzerinde dönem tuğrası bulunan masif usta işi aynalı portatif berber sandığı. Ölçüler: 28 x 18 x10 cm

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Osmanlı Berber Sandığı-Üzerinde dönem tuğrası bulunan masif usta işi aynalı portatif berber sandığı. Ölçüler: 28 x 18 x10 cm

    TLSold
  • Ada İşi Testi-Terakota üzerine ada işi sırlama tekniği kullanılmış, Zeytinyağı veya şarap saklamak için kullanılan Rum ada işi testi.  Ölçüler: Yükseklik 29 cm, çap 18 cm

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Ada İşi Testi-Terakota üzerine ada işi sırlama tekniği kullanılmış, Zeytinyağı veya şarap saklamak için kullanılan Rum ada işi testi. Ölçüler: Yükseklik 29 cm, çap 18 cm

    TLSold
  • Hereke İpek Halı-Hereke Saf ipek sık dokuma duvar halısı, Osmanlı dönemi üretilmiş eski herekedir. Sağ üst köşesinde eski harflerle Hereke yazısı dokumayla işlenmiştir. Ölçü: 70 x 50 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Hereke İpek Halı-Hereke Saf ipek sık dokuma duvar halısı, Osmanlı dönemi üretilmiş eski herekedir. Sağ üst köşesinde eski harflerle Hereke yazısı dokumayla işlenmiştir. Ölçü: 70 x 50 cm

    TLSold
  • Osmanlı Kırlent-Koruma ve sergi amaçlı iki cam arası çerçeveye alınmıştır. 100 yıl üstü yaşa sahip Osmanlı yatık altın sırma kırlent. Dört tarafı sırma püsküllerle bezenmiş, iç kısım ise yoğun floral desen kullanılarak altın sarma tekniği ile bezenmiştir. Ölçüler 47x50 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Osmanlı Kırlent-Koruma ve sergi amaçlı iki cam arası çerçeveye alınmıştır. 100 yıl üstü yaşa sahip Osmanlı yatık altın sırma kırlent. Dört tarafı sırma püsküllerle bezenmiş, iç kısım ise yoğun floral desen kullanılarak altın sarma tekniği ile bezenmiştir. Ölçüler 47x50 cm.

    TLSold
  • Bey Evi Aynası-Ahşap çerçeveye sahip aynanın kenar süsleri için çiçek desenleriyle cam altı el boyama tekniği kullanılmış,  aynanın alınlık kısmına ise ahşap üzeri el çekme tekniği ile Besmele-i Şerife yazılmıştır. Ölçüler: 50 x 55 cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Bey Evi Aynası-Ahşap çerçeveye sahip aynanın kenar süsleri için çiçek desenleriyle cam altı el boyama tekniği kullanılmış, aynanın alınlık kısmına ise ahşap üzeri el çekme tekniği ile Besmele-i Şerife yazılmıştır. Ölçüler: 50 x 55 cm

    TLSold
  • Talik İşleme Hat-Koruma ve sergi amaçlı cam altına çerçeveye alınmıştır. Yeşil kadife üzerine Tel kırma tekniği ile tasarlanmıştır. Ay ve yıldız barındırır. Tasvir olarak Allah'ın Aslanı Ali tasviri yapılmıştır. Yazıda ise " Dünyada iyi bir namın tohumlarını ekip giden, kıyamet gününe kadar ölmeden yaşayacaktır" şeklinde yazılı beyit bulunmaktadır. Ölçü :94 x 70 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Talik İşleme Hat-Koruma ve sergi amaçlı cam altına çerçeveye alınmıştır. Yeşil kadife üzerine Tel kırma tekniği ile tasarlanmıştır. Ay ve yıldız barındırır. Tasvir olarak Allah'ın Aslanı Ali tasviri yapılmıştır. Yazıda ise " Dünyada iyi bir namın tohumlarını ekip giden, kıyamet gününe kadar ölmeden yaşayacaktır" şeklinde yazılı beyit bulunmaktadır. Ölçü :94 x 70 cm

    TLSold
  • Mekke Testisi-Osmanlı pazarı için eski Çin üretimi Hac sırasında kullanılmak üzere imal edilen Mekke testisi. Yaşından ötürü ağız kısmında sır çatlağı bulunmaktadır. Ölçüler: 22,5 cm yükseklik, 12 cm çap.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Mekke Testisi-Osmanlı pazarı için eski Çin üretimi Hac sırasında kullanılmak üzere imal edilen Mekke testisi. Yaşından ötürü ağız kısmında sır çatlağı bulunmaktadır. Ölçüler: 22,5 cm yükseklik, 12 cm çap.

    TLSold
  • Kabe Örtüsü-Ortası yuvarlak açıklıklı olan gümüş plakanın üzeri kabartma el işi ile bezenmiş, ortadaki açıklıktan ise üzerinde gümüş işleme ile Allah lafzı işlenmiş Kabe örtüsü görünmektedir. Ölçüler: 32 x 32 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Kabe Örtüsü-Ortası yuvarlak açıklıklı olan gümüş plakanın üzeri kabartma el işi ile bezenmiş, ortadaki açıklıktan ise üzerinde gümüş işleme ile Allah lafzı işlenmiş Kabe örtüsü görünmektedir. Ölçüler: 32 x 32 cm

    TLSold
  • Osmanlı Gelinlik-Koruma ve sergi amaçlı iki cam arası çerçeveye alınmıştır. 100 yıl üstü yaşa sahip Osmanlı gelinlik, üzerindeki floral desenler saten ipek üzerine 1000 ayar gümüş kullanılarak yatık sarma tekniği kullanılarak işlenmiştir. Ölçüler: Çerçeve 155 cm x 130 cm, Gelinlik boy 134 cm, koldan kola göründüğü haliyle 113 cm, bel 56 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Osmanlı Gelinlik-Koruma ve sergi amaçlı iki cam arası çerçeveye alınmıştır. 100 yıl üstü yaşa sahip Osmanlı gelinlik, üzerindeki floral desenler saten ipek üzerine 1000 ayar gümüş kullanılarak yatık sarma tekniği kullanılarak işlenmiştir. Ölçüler: Çerçeve 155 cm x 130 cm, Gelinlik boy 134 cm, koldan kola göründüğü haliyle 113 cm, bel 56 cm

    TLSold
  • Minyatür-Eski İran minyatür sanatının nadide örneklerinden biri olan eser, 22 ayar altın sıvama üstüne minyatür resim sanatı icra edilmiştir. Ölçüler 22 x 12 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Minyatür-Eski İran minyatür sanatının nadide örneklerinden biri olan eser, 22 ayar altın sıvama üstüne minyatür resim sanatı icra edilmiştir. Ölçüler 22 x 12 cm

    TLSold
  • Maria Theresia Abajur-Bohem kristal den mamül üç kollu, sonradan elektrikli hale getirilmiş. Kırmızı rengi camın kendinden gelmektedir. Üst fanus kısımları Fransız cam ve el boyamadır. Ölçüler: Boy 67 x en 32 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Maria Theresia Abajur-Bohem kristal den mamül üç kollu, sonradan elektrikli hale getirilmiş. Kırmızı rengi camın kendinden gelmektedir. Üst fanus kısımları Fransız cam ve el boyamadır. Ölçüler: Boy 67 x en 32 cm

    TLSold
  • Fransız Opalin Vazo-Opalin vazonun üzeri bronz geçmeli iskelet ayak ile bütünleşerek form kazanmış, opalin gövde ise yuvarlak formda olup üzerinde imari tarzı renk ve motifler kullanılmıştır.  Ölçüler: Yükseklik 38 cm, çap 15 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Fransız Opalin Vazo-Opalin vazonun üzeri bronz geçmeli iskelet ayak ile bütünleşerek form kazanmış, opalin gövde ise yuvarlak formda olup üzerinde imari tarzı renk ve motifler kullanılmıştır. Ölçüler: Yükseklik 38 cm, çap 15 cm.

    TLSold
  • Cam Jardinyer-İsveç de 1742 yılından beri faaliyette olan Kosta Boda cam atölyesinin sanatçıları tarafından yaratılmış, altında sanatçının kendi el yazısıyla marka imza ve seri numarası kazınmıştır. Ölçüler: 37 cm çap, 6 cm yükseklik

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Cam Jardinyer-İsveç de 1742 yılından beri faaliyette olan Kosta Boda cam atölyesinin sanatçıları tarafından yaratılmış, altında sanatçının kendi el yazısıyla marka imza ve seri numarası kazınmıştır. Ölçüler: 37 cm çap, 6 cm yükseklik

    TLSold
  • Gümüş Kaplama Jardinyer-Meriden Britania firmasının gümüş kaplama büyük boy kulplu jardinyeri.  Altında firma damgası ve seri numarası bulunmaktadır. Ortasında inisyal bulunan jardinyerin etrafı yoğun şekilde kabartma floral desenler ve kuş figürleriyle bezenmiştir. Ölçü: Kulp dahil yükseklik 28 cm, çap 26 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Gümüş Kaplama Jardinyer-Meriden Britania firmasının gümüş kaplama büyük boy kulplu jardinyeri. Altında firma damgası ve seri numarası bulunmaktadır. Ortasında inisyal bulunan jardinyerin etrafı yoğun şekilde kabartma floral desenler ve kuş figürleriyle bezenmiştir. Ölçü: Kulp dahil yükseklik 28 cm, çap 26 cm.

    TLSold
  • Fransız Kapaklı Boule-İnce beyaz porselen üzerine el boyama sarmaşık yaprakları ve altın vermey geçişleriyle dekore edilmiştir. Kapak kısmının tutamağı kabartma gül motifi olarak çalışılmış. Altında sanatçının kendi el yazısıyla Fransızca el boyaması olduğu ibaresi ve imzası bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 21 cm, çap 19 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Fransız Kapaklı Boule-İnce beyaz porselen üzerine el boyama sarmaşık yaprakları ve altın vermey geçişleriyle dekore edilmiştir. Kapak kısmının tutamağı kabartma gül motifi olarak çalışılmış. Altında sanatçının kendi el yazısıyla Fransızca el boyaması olduğu ibaresi ve imzası bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 21 cm, çap 19 cm.

    TLSold
  • Fransız Sevres Porselen Tepsi-1700 ortaları üretim altında sağuk damgası ve Sevres logosu olan, iç kısmı yavru ağzı renkli boyama üzerine altın boyama  el işçiliği ve ortasında çiçek demeti tasviri olan tamamı el boyama eşsiz güzellikte ve nadir eski bir Sevres tepsi. Ölçüler 29 x 19 cm

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Fransız Sevres Porselen Tepsi-1700 ortaları üretim altında sağuk damgası ve Sevres logosu olan, iç kısmı yavru ağzı renkli boyama üzerine altın boyama el işçiliği ve ortasında çiçek demeti tasviri olan tamamı el boyama eşsiz güzellikte ve nadir eski bir Sevres tepsi. Ölçüler 29 x 19 cm

    TLSold
  • Herend Porselen Biblo-Boyutları itibariyle klasik Herend biblolardan ayrılarak oldukça heybetli bir görünüme sahiptir. Kaz çobanı tasviri çalışılmış, altında Herend logosu ve el boyaması olduğu ibaresi bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 20 cm, en 26 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Herend Porselen Biblo-Boyutları itibariyle klasik Herend biblolardan ayrılarak oldukça heybetli bir görünüme sahiptir. Kaz çobanı tasviri çalışılmış, altında Herend logosu ve el boyaması olduğu ibaresi bulunmaktadır. Ölçüler: Yükseklik 20 cm, en 26 cm.

    TLSold
  • Limoges Porselen Tabak-Limoges atölyesinin ilk üretimlerinden olan sanatçı Frogonard'ın imzasını barındıran oldukça büyük duvar tabağı. Çevre desenleri altın vermeyle mine işi yapılmış. Tabak ortasında çalışılan kadın ve erkek figürlerinin isimleri de arkadaki damgada PATE &EMAIL olarak yazılmıştır. Renk ve ebat olarak nadir bir eserdir. Ölçü: Çap 31 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Limoges Porselen Tabak-Limoges atölyesinin ilk üretimlerinden olan sanatçı Frogonard'ın imzasını barındıran oldukça büyük duvar tabağı. Çevre desenleri altın vermeyle mine işi yapılmış. Tabak ortasında çalışılan kadın ve erkek figürlerinin isimleri de arkadaki damgada PATE &EMAIL olarak yazılmıştır. Renk ve ebat olarak nadir bir eserdir. Ölçü: Çap 31 cm.

    TLSold
  • Limoges Porselen Tabak-Limoges atölyesi sanatçısının iç yüzeyini tablo gibi resmettiği ve imzası bulunan kayık tabak formunda büyük nadir eserdir. Ölçüler: 34 x 25 cm

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Limoges Porselen Tabak-Limoges atölyesi sanatçısının iç yüzeyini tablo gibi resmettiği ve imzası bulunan kayık tabak formunda büyük nadir eserdir. Ölçüler: 34 x 25 cm

    TLSold
  • Lomonosov Porselen Baharat Takımı-Rus Lomonosov atölyesinde Avrupa pazarı için üretilen paharatlık takımıdır. El boyaması ve form itibariyle tipik Lomonosov özelliklerini yansıtmaktadır. Alt kısımda damga ve seri numaraları yer almaktadır. Ölçüler:  10 cm yükseklik.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Lomonosov Porselen Baharat Takımı-Rus Lomonosov atölyesinde Avrupa pazarı için üretilen paharatlık takımıdır. El boyaması ve form itibariyle tipik Lomonosov özelliklerini yansıtmaktadır. Alt kısımda damga ve seri numaraları yer almaktadır. Ölçüler: 10 cm yükseklik.

    TLSold
  • Fransız Gümüş Pudriyer-Pudriyer kapağında Fransız mine işçiliği ile kadın, melek ve at figürlerinden oluşan bir sahne resmedilmiştir. Arka bölümde ise gümüş üzeri kalem işçiliği ile floral desenler işlenmiştir. İç kısımda aynası bulunan pudriyerin ayna üst kısmında gümüş damgaları mevcuttur. Ölçüler: 9 x 7 cm

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Fransız Gümüş Pudriyer-Pudriyer kapağında Fransız mine işçiliği ile kadın, melek ve at figürlerinden oluşan bir sahne resmedilmiştir. Arka bölümde ise gümüş üzeri kalem işçiliği ile floral desenler işlenmiştir. İç kısımda aynası bulunan pudriyerin ayna üst kısmında gümüş damgaları mevcuttur. Ölçüler: 9 x 7 cm

    TLSold
  • Çin Porselen Buhurdanlık-Hanedanlık dönemi, Çin kedisi formunda stilize edilen porselen buhurdanlık, üzeri mavi beyaz el boyaması yapılarak sırlanmış, yaşı itibariyle sır çatlakları oluşmuş, oldukça nadir ve yaşlı bir eserdir. Ölçü: Yükseklik 13 cm, derinlik 12 cm, en 11 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Çin Porselen Buhurdanlık-Hanedanlık dönemi, Çin kedisi formunda stilize edilen porselen buhurdanlık, üzeri mavi beyaz el boyaması yapılarak sırlanmış, yaşı itibariyle sır çatlakları oluşmuş, oldukça nadir ve yaşlı bir eserdir. Ölçü: Yükseklik 13 cm, derinlik 12 cm, en 11 cm.

    TLSold
  • Mineli Bronz Vazo-Oldukça etli bronz üzeri mine çalışmasıyla Makedon bir savaşçı resmedilmiş. Yaşı itibariyle genel görünümünü etkilemeyecek şekilde ayak kısmında ezilmeler mevcuttur. Ölçüler: Yükseklik 31 cm, 9 cm çap

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Mineli Bronz Vazo-Oldukça etli bronz üzeri mine çalışmasıyla Makedon bir savaşçı resmedilmiş. Yaşı itibariyle genel görünümünü etkilemeyecek şekilde ayak kısmında ezilmeler mevcuttur. Ölçüler: Yükseklik 31 cm, 9 cm çap

    TLSold
  • Japon Kumbara-Fuji Dağı formunda metalden yapılmış, üzerinde Japon para figürleri, yazıları ve Japon bayrağının olduğu 100 yıl üzeri yaşa sahip kumbara. Altında kilit kısmının yan tarafında "NO. 601" yazmakta. Ölçüler: 11 cm yükseklik 13 cm taban eni

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Japon Kumbara-Fuji Dağı formunda metalden yapılmış, üzerinde Japon para figürleri, yazıları ve Japon bayrağının olduğu 100 yıl üzeri yaşa sahip kumbara. Altında kilit kısmının yan tarafında "NO. 601" yazmakta. Ölçüler: 11 cm yükseklik 13 cm taban eni

    TLSold
  • Japon Porselen Jardinyer-Famille Verte, Kanji dönemi (1662-1722) üretilmiş, kabartma el boyaması mine işçilikli, floral desenler ve insan figürleriyle günlük yaşam sahnelenmiştir. Oldukça büyük ağır etli ve kallavi boy, altında damgası da bulunan Japon jardinyerdir. Ölçüler: 41 cm çap, 8 cm yükseklik.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Japon Porselen Jardinyer-Famille Verte, Kanji dönemi (1662-1722) üretilmiş, kabartma el boyaması mine işçilikli, floral desenler ve insan figürleriyle günlük yaşam sahnelenmiştir. Oldukça büyük ağır etli ve kallavi boy, altında damgası da bulunan Japon jardinyerdir. Ölçüler: 41 cm çap, 8 cm yükseklik.

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Aykırı formda 100 yaş üstü Çin Blue Blank porselen duvar tabağı, iç dekorasyonunda sır altı el boyama olarak kare desenler ince detaylarla işlenmiştir. Oldukça büyük eserin arka kısmında sanatçı insiyalleri de bulunmaktadır. Altında damgası mevcuttur. Ölçüler: 38 cm çap

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Çin Blue Blanc-Aykırı formda 100 yaş üstü Çin Blue Blank porselen duvar tabağı, iç dekorasyonunda sır altı el boyama olarak kare desenler ince detaylarla işlenmiştir. Oldukça büyük eserin arka kısmında sanatçı insiyalleri de bulunmaktadır. Altında damgası mevcuttur. Ölçüler: 38 cm çap

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak yaşından dolayı bir kenarında tamir mevcuttur. İçi mavi beyaz çiçeklerle sır altı el boyama tekniği ile bezenmiştir. Döneminin damgası arkasında mevcuttur. Ölçü: Çap 32 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak yaşından dolayı bir kenarında tamir mevcuttur. İçi mavi beyaz çiçeklerle sır altı el boyama tekniği ile bezenmiştir. Döneminin damgası arkasında mevcuttur. Ölçü: Çap 32 cm

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz peyzaj resimleri ayrı ayrı bölümlere ayrılarak tasvir edilmiş. Arkasında Sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 38 cm çap

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz peyzaj resimleri ayrı ayrı bölümlere ayrılarak tasvir edilmiş. Arkasında Sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 38 cm çap

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz floral desenler tasvir edilmiş. Arkasında Sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 32 cm çap

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz floral desenler tasvir edilmiş. Arkasında Sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 32 cm çap

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz renklerle dekore edilmiş somon balığı figürü göze çarpıyor. Nadir bulunan bu eserin arkasında sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 28 cm çap

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz renklerle dekore edilmiş somon balığı figürü göze çarpıyor. Nadir bulunan bu eserin arkasında sanatçı inisyali bulunmaktadır. Ölçüler: 28 cm çap

    TLSold
  • Çin Blue Blanc Çift Kase-Hanedanlık dönemi eski Çin kaseler, iç dekorasyonunda Çin kültüründe bolluk ve bereket temsili olan arı ve yarasa figürleri kullanılarak sır altı el boyama tekniği ile dekore ediliştir. Kenar geçişlerinde ve motif aralarında altın vermeyle süslenmiştir. Altında döneminin kırmızı renkli damgası mevcuttur. Ölçüler: 18 cm çap, 7 cm yükseklik.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Çin Blue Blanc Çift Kase-Hanedanlık dönemi eski Çin kaseler, iç dekorasyonunda Çin kültüründe bolluk ve bereket temsili olan arı ve yarasa figürleri kullanılarak sır altı el boyama tekniği ile dekore ediliştir. Kenar geçişlerinde ve motif aralarında altın vermeyle süslenmiştir. Altında döneminin kırmızı renkli damgası mevcuttur. Ölçüler: 18 cm çap, 7 cm yükseklik.

    TLSold
  • Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz renklerle balıkçı kasabası ve balıkçılar tasvir edilmiştir. Arasında dört ayrı sanatçının imzasını barındıran eser nadir bulunan bir eserdir. Ölçüler: 27 cm çap

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Çin Blue Blanc-Hanedanlık dönemi eski Çin tabak, iç dekorasyonunda sır altı el boyama tekniği ile mavi beyaz renklerle balıkçı kasabası ve balıkçılar tasvir edilmiştir. Arasında dört ayrı sanatçının imzasını barındıran eser nadir bulunan bir eserdir. Ölçüler: 27 cm çap

    TLSold
  • Enver Paşa Tablo-Sanatçı Kazimiers Rubolowski ( 1919-1994) tarafından 1942-45 dönemi İstanbul'da portre çalıştığı dönemde yaptığı Enver Paşa portresi. Bu dönemde yaptığı çalışmaların çoğu malesef kayıp olan sanatçının bu portresi de bugüne kadar kayıp olarak biliniyordu. Ancak ısrarlı çalışmalar ve araştırmalar sonucu bulunan bu eser artık gün yüzüne çıkarılmıştır. Tuval üzerine yağlıboya ile yapılan çalışma K. Rubolowski imzalı olup arkasında sanatçının kendi el yazısıyla isim ve yapım yeri olan İstanbul yazmaktadır. Yaşından dolayı tuval üzerinde belli bölgelerde yıpranmalar mevcuttur. Ölçü: İç ölçü 58 x 88 cm, çerçeve dışı 77 x 99 cm

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Enver Paşa Tablo-Sanatçı Kazimiers Rubolowski ( 1919-1994) tarafından 1942-45 dönemi İstanbul'da portre çalıştığı dönemde yaptığı Enver Paşa portresi. Bu dönemde yaptığı çalışmaların çoğu malesef kayıp olan sanatçının bu portresi de bugüne kadar kayıp olarak biliniyordu. Ancak ısrarlı çalışmalar ve araştırmalar sonucu bulunan bu eser artık gün yüzüne çıkarılmıştır. Tuval üzerine yağlıboya ile yapılan çalışma K. Rubolowski imzalı olup arkasında sanatçının kendi el yazısıyla isim ve yapım yeri olan İstanbul yazmaktadır. Yaşından dolayı tuval üzerinde belli bölgelerde yıpranmalar mevcuttur. Ölçü: İç ölçü 58 x 88 cm, çerçeve dışı 77 x 99 cm

    TLSold
  • Suluboya Tablo-Ezan okuyanlar resmedilmiş, Karton üzeri suluboya çalışılmıştır. Sanatçı  J.E.Baker imzalıdır. ölçüler: 47 x 33 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Suluboya Tablo-Ezan okuyanlar resmedilmiş, Karton üzeri suluboya çalışılmıştır. Sanatçı J.E.Baker imzalıdır. ölçüler: 47 x 33 cm.

    TLSold
  • Suluboya Tablo-1921 tarihli, Osmanlıca Süleyman imzalı, kağıt üzeri suluyuboya tablo. Ölçüler 24 x 31 cm

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Suluboya Tablo-1921 tarihli, Osmanlıca Süleyman imzalı, kağıt üzeri suluyuboya tablo. Ölçüler 24 x 31 cm

    TLSold
  • Gillianni Mahi Tablo-Oryantalist sanatçı Gilliani Mahi ye ait tuval üzeri yağlıboya tablo 100 yaş üzeridir. Ölçüler : 60 x 70 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Gillianni Mahi Tablo-Oryantalist sanatçı Gilliani Mahi ye ait tuval üzeri yağlıboya tablo 100 yaş üzeridir. Ölçüler : 60 x 70 cm

    TLSold
  • Gillianni Mahi Tablo-Oryantalist sanatçı Gilliani Mahi ye ait tuval üzeri yağlıboya tablo 100 yaş üzeridir. Ölçüler : 60 x 70 cm

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Gillianni Mahi Tablo-Oryantalist sanatçı Gilliani Mahi ye ait tuval üzeri yağlıboya tablo 100 yaş üzeridir. Ölçüler : 60 x 70 cm

    TLSold
  • Oryantal Yağlıboya Tablo-Duralit üzerine tual marufle edilmiş şekilde yağlıboya çalışılarak oluşturulan eser arkasında Constantinople ve Yüksek Kaldırım ibareleri olan firma etiketi bulunmakta. Çerçevesiz tablonun ölçüleri : 32 x 18 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Oryantal Yağlıboya Tablo-Duralit üzerine tual marufle edilmiş şekilde yağlıboya çalışılarak oluşturulan eser arkasında Constantinople ve Yüksek Kaldırım ibareleri olan firma etiketi bulunmakta. Çerçevesiz tablonun ölçüleri : 32 x 18 cm

    TLSold
  • Diyarbakırlı Tahsin Suluboya Tablo-Tahsin imzalı 1932 tarihli kağıt üzeri suluboya çalışma. Ölçü : 18 x 10 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Diyarbakırlı Tahsin Suluboya Tablo-Tahsin imzalı 1932 tarihli kağıt üzeri suluboya çalışma. Ölçü : 18 x 10 cm.

    TLSold
  • Sami Yetik Tablo-Namık İsmail'in portresini çalıştığı kağıt üzeri renkli kalem tekniği kullanarak oluşturulmuştur. Sami Yetik ve Namık İsmail 1917 Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından kurulan Şişli atölyesinde birlikte çalışmışlardır. O dönemde çizilmiş bir portredir. Ölçü: 20 x 18 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Sami Yetik Tablo-Namık İsmail'in portresini çalıştığı kağıt üzeri renkli kalem tekniği kullanarak oluşturulmuştur. Sami Yetik ve Namık İsmail 1917 Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından kurulan Şişli atölyesinde birlikte çalışmışlardır. O dönemde çizilmiş bir portredir. Ölçü: 20 x 18 cm

    TLSold
  • Nimetullah Gerasim Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo, 1961 tarihli. Ölçüler 50 x 63 cm.
Nimetullah Gerasim (1904-1986): Tıp öğrenimini yarıda bırakarak, Leningrad Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu. Bu okulu bitirdikten sonra, Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nin portre ve peyzaj bölümlerine devam etti. 1932-1936 yıllarında Persepolis kazılarında arkeolog ve heykeltıraş olarak çalıştı. 1936-1956 yıllarında bulunduğu Shanghai'da sergiler açarak, Çin sanat çevrelerinin dikkatini dekti.1956'da Türkiye'ye geldi. 1969'a kadar yaşamını İstanbul'da sürdürdü. Bu tarihten sonra Ankara'ya yerleşti. Yurtiçinde ve yurtdışında karma sergilere katıldı. Türkiye'de 50 kadar kişisel sergi düzenledi. Yapıtları, Amsterdam, New York, Washington gibi kentlerin müze ve özel koleksiyonlarında yer aldı. Özellikle uzakdoğu'nun, yaşamını ve çevre kültürünü yansıtan yeni-klasik anlayıştaki resimleri dikkat çekicidir.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Nimetullah Gerasim Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo, 1961 tarihli. Ölçüler 50 x 63 cm. Nimetullah Gerasim (1904-1986): Tıp öğrenimini yarıda bırakarak, Leningrad Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu. Bu okulu bitirdikten sonra, Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nin portre ve peyzaj bölümlerine devam etti. 1932-1936 yıllarında Persepolis kazılarında arkeolog ve heykeltıraş olarak çalıştı. 1936-1956 yıllarında bulunduğu Shanghai'da sergiler açarak, Çin sanat çevrelerinin dikkatini dekti.1956'da Türkiye'ye geldi. 1969'a kadar yaşamını İstanbul'da sürdürdü. Bu tarihten sonra Ankara'ya yerleşti. Yurtiçinde ve yurtdışında karma sergilere katıldı. Türkiye'de 50 kadar kişisel sergi düzenledi. Yapıtları, Amsterdam, New York, Washington gibi kentlerin müze ve özel koleksiyonlarında yer aldı. Özellikle uzakdoğu'nun, yaşamını ve çevre kültürünü yansıtan yeni-klasik anlayıştaki resimleri dikkat çekicidir.

    TLSold
  • Baki Kurtuluş Tablo-Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, Baki imzalı tablo. Ölçüler: 58 x 35 cm, Dış 70 x 47 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Baki Kurtuluş Tablo-Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, Baki imzalı tablo. Ölçüler: 58 x 35 cm, Dış 70 x 47 cm

    TLSold
  • Lev Kar Suluboya Tablo-Rus Sanatçı Lev Kar'ın ender suluboya çalışmalarındandır. Karton üzeri suluboya oryantal tarzda çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 48 x 31 cm. Çerçeve 66 x 49 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Lev Kar Suluboya Tablo-Rus Sanatçı Lev Kar'ın ender suluboya çalışmalarındandır. Karton üzeri suluboya oryantal tarzda çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 48 x 31 cm. Çerçeve 66 x 49 cm.

    TLSold
  • Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya peysaj çalışması. Lev Kar imzalı. Çerçevesi döneminin ahşap çerçevesidir. Ölçüler: İç ölçü 28 x 33, çerçeve ölçü 48 x 53

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya peysaj çalışması. Lev Kar imzalı. Çerçevesi döneminin ahşap çerçevesidir. Ölçüler: İç ölçü 28 x 33, çerçeve ölçü 48 x 53

    TLSold
  • Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya natürmort çalışması. Lev Kar imzalı. İç ölçü 60 x 86 cm, çerçeve 80x105 cm

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya natürmort çalışması. Lev Kar imzalı. İç ölçü 60 x 86 cm, çerçeve 80x105 cm

    TLSold
  • Lev Kar Tablo-Tuval üzerine yağlıboya tablo. Lev Kar imzalı. Ölçüler: 50 x 35 cm

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Lev Kar Tablo-Tuval üzerine yağlıboya tablo. Lev Kar imzalı. Ölçüler: 50 x 35 cm

    TLSold
  • Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo.  Lev Kar imzalı. Ölçüler: 70 x 75 cm

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Lev Kar Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo. Lev Kar imzalı. Ölçüler: 70 x 75 cm

    TLSold
  • Devrim Erbil-Sanatçının İstanbul temalı çalışması. Özgün baskı ve ıslak imzalı 2011 tarihli. Ölçüler: 19,5 x 32 cm

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Devrim Erbil-Sanatçının İstanbul temalı çalışması. Özgün baskı ve ıslak imzalı 2011 tarihli. Ölçüler: 19,5 x 32 cm

    TLSold
  • Şahin Paksoy-Karışık teknikte pastel ve yağlıboya kullanılarak yapılmış Nu tablo. Ölçüler: 50 x 35 cm

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Şahin Paksoy-Karışık teknikte pastel ve yağlıboya kullanılarak yapılmış Nu tablo. Ölçüler: 50 x 35 cm

    TLSold
  • Hasan Kavruk-Kağıt üzeri suluboya, H. Kavruk imzalı. Ölçüler: İç ölçü, 18 x 10 cm, çerçeve 32 x20 cm

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Hasan Kavruk-Kağıt üzeri suluboya, H. Kavruk imzalı. Ölçüler: İç ölçü, 18 x 10 cm, çerçeve 32 x20 cm

    TLSold
  • Işıl Özışık-Kağıt üzeri suluboya, Işıl Özışık imzalı. ölçü:49×34
Çerçeve ölçü:68×53 cm.
Işıl Özışık, 1939 yılında, Kırklareli'nde doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde Turgut Zaim, Eşref Üren ve Cemal Bingöl’ün öğrencisi oldu.
AÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden, 1963 yılında mezun oldu. Arkeolog olarak, Anadolu’nun birçok medeniyet merkezinde kazılara katıldı. Bir dönem reklamcılık sektöründe sanat yönetmenliği yaptı.
Işıl Özışık, gençlik yıllarında gönül verdiği atletizmde ülkemizi başarıyla temsil ederek ‘sırıkla atlama’ dalında üst üste beş kez Türkiye rekorunun sahibi oldu.
Bütün bunlara paralel olarak, tutkunu olduğu resim sanatına ilgisi, merakı ve sevdası artarak devam eden sanatçı, çeşitli malzeme ve teknikle eserler yapmasına rağmen ülkemizde ‘sulu boya ressamı’ olarak tanınır. Suluboya çalışmanın, önemli bir ayrıcalık olduğu düşünülürse çocukluktan gelen aşırı enerjisini suluboyanın sürat ve aktifliğine yönlendirerek, hatayı hiç affetmeyen bu tekniğin, şeffaf lekelerine egemen olmanın cesareti içinde, sevdasını katarak beslediği özgür eserler yarattığı görülür.
Suluboya tekniği, çalışma süresi içerisinde kağıt üzerinde devamlı hareket halindedir. Ressamın iradesi dışında mutlu veya mutsuz süprizler hazırlar ve devamlı kontrol ister. Teknik olarak örtücü bir karaktere sahip olmadığından, yağlıboyadan daha mücadeleci bir performans hazırlar ressama. Özışık, suluboyanın bu özelliğine yorumcu bir çizgiye ulaştırarak empresyonist bir yönde geliştirmiş, objenin ve objelerin sanatçıda uyandırdığı izlenimlerini kağıt ve tuval üzerine mükemmel bir şekilde aktarmıştır.
Işıl Özışık 1963-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında 50’nin üzerinde kişisel sergi açmış, birçok karma sergiye katılmış ve çeşitli ödüller almıştır. Ulusal ve uluslararası birçok koleksiyonda resimleri bulunmaktadır. Işıl Özışık çalışmalarını halen ABD ve Türkiye’de devam ettiriyor.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Işıl Özışık-Kağıt üzeri suluboya, Işıl Özışık imzalı. ölçü:49×34 Çerçeve ölçü:68×53 cm. Işıl Özışık, 1939 yılında, Kırklareli'nde doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde Turgut Zaim, Eşref Üren ve Cemal Bingöl’ün öğrencisi oldu. AÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden, 1963 yılında mezun oldu. Arkeolog olarak, Anadolu’nun birçok medeniyet merkezinde kazılara katıldı. Bir dönem reklamcılık sektöründe sanat yönetmenliği yaptı. Işıl Özışık, gençlik yıllarında gönül verdiği atletizmde ülkemizi başarıyla temsil ederek ‘sırıkla atlama’ dalında üst üste beş kez Türkiye rekorunun sahibi oldu. Bütün bunlara paralel olarak, tutkunu olduğu resim sanatına ilgisi, merakı ve sevdası artarak devam eden sanatçı, çeşitli malzeme ve teknikle eserler yapmasına rağmen ülkemizde ‘sulu boya ressamı’ olarak tanınır. Suluboya çalışmanın, önemli bir ayrıcalık olduğu düşünülürse çocukluktan gelen aşırı enerjisini suluboyanın sürat ve aktifliğine yönlendirerek, hatayı hiç affetmeyen bu tekniğin, şeffaf lekelerine egemen olmanın cesareti içinde, sevdasını katarak beslediği özgür eserler yarattığı görülür. Suluboya tekniği, çalışma süresi içerisinde kağıt üzerinde devamlı hareket halindedir. Ressamın iradesi dışında mutlu veya mutsuz süprizler hazırlar ve devamlı kontrol ister. Teknik olarak örtücü bir karaktere sahip olmadığından, yağlıboyadan daha mücadeleci bir performans hazırlar ressama. Özışık, suluboyanın bu özelliğine yorumcu bir çizgiye ulaştırarak empresyonist bir yönde geliştirmiş, objenin ve objelerin sanatçıda uyandırdığı izlenimlerini kağıt ve tuval üzerine mükemmel bir şekilde aktarmıştır. Işıl Özışık 1963-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında 50’nin üzerinde kişisel sergi açmış, birçok karma sergiye katılmış ve çeşitli ödüller almıştır. Ulusal ve uluslararası birçok koleksiyonda resimleri bulunmaktadır. Işıl Özışık çalışmalarını halen ABD ve Türkiye’de devam ettiriyor.

    TLSold
  • Avni Arbaş-Kağıt üzerine çini mürekkebi ile yapılmış kadın portresi. Ölçüler 16 x 10 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Avni Arbaş-Kağıt üzerine çini mürekkebi ile yapılmış kadın portresi. Ölçüler 16 x 10 cm

    TLSold
  • Merab Jalagonia-Tuval üzeri yağlıboya tablo. Jalagonia imzalı. Ölçüler:  40 x 54 cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Merab Jalagonia-Tuval üzeri yağlıboya tablo. Jalagonia imzalı. Ölçüler: 40 x 54 cm

    TLSold
  • Gürsoy Uğurlu-Kağıt üzeri suluboya tablo Ölçüler: İç ölçü 53 x 35, çerçece  69 x 53 cm

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Gürsoy Uğurlu-Kağıt üzeri suluboya tablo Ölçüler: İç ölçü 53 x 35, çerçece 69 x 53 cm

    TLSold
  • İlhan Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya İlhan Kılınç imzalı. Ölçüler: İç ölçü 50 x 40cm , çerçeve 64 x 53 cm

    Lot No: 97

    Lot: 97

    İlhan Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya İlhan Kılınç imzalı. Ölçüler: İç ölçü 50 x 40cm , çerçeve 64 x 53 cm

    TLSold
  • Nesrin Ercan-Tuval üzeri yağlıboya Nesrin Ercan imzalı tablo. Ölçüler: İç ölçü 55 x 37 cm, çerçeve 70 x 53 cm

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Nesrin Ercan-Tuval üzeri yağlıboya Nesrin Ercan imzalı tablo. Ölçüler: İç ölçü 55 x 37 cm, çerçeve 70 x 53 cm

    TLSold
  • M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında Kuleli Askeri lisesi görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 70 x 50cm, çarçeve dış ölçü 78 x 58 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında Kuleli Askeri lisesi görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 70 x 50cm, çarçeve dış ölçü 78 x 58 cm

    TLSold
  • M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında beyaz yalı görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 65 x 50cm, çarçeve dış ölçü 73 x 58 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında beyaz yalı görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 65 x 50cm, çarçeve dış ölçü 73 x 58 cm

    TLSold
  • M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında mavi yalı görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 70 x 50cm, çarçeve dış ölçü 80 x 60 cm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    M. Emil Tablo-Tuval üzeri yağlıboya M.Emil imzalı. İstanbul Boğazında mavi yalı görseli çalışılmış. Ölçüler: İç ölçü 70 x 50cm, çarçeve dış ölçü 80 x 60 cm

    TLSold
  • Nuri Yakubov-Tuval üzeri yağlıboya tablo Kril alfabesiyle Yakubov imzalı. 2005 tarihli. Ölçüler 50 x 60 cm, Çerçeve 60 x 70 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Nuri Yakubov-Tuval üzeri yağlıboya tablo Kril alfabesiyle Yakubov imzalı. 2005 tarihli. Ölçüler 50 x 60 cm, Çerçeve 60 x 70 cm.

    TLSold
  • Bülent Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya Bülent Kılınç imzalı. İstanbul Boğazında Anadolu Hisarı çalışılmış. Ölçüler: İç 36 x 30 cm, çerçeve 52 x 45 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Bülent Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya Bülent Kılınç imzalı. İstanbul Boğazında Anadolu Hisarı çalışılmış. Ölçüler: İç 36 x 30 cm, çerçeve 52 x 45 cm.

    TLSold
  • Mustafa Eldeniz-Tuval üzeri yağlıboya Mustafa Eldeniz imzalı. Ölçüler: 58 x 89 cm

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Mustafa Eldeniz-Tuval üzeri yağlıboya Mustafa Eldeniz imzalı. Ölçüler: 58 x 89 cm

    TLSold
  • İlhan Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya İlhan Kılınç imzalı. Ölçüler:  99 x 48 cm , çeçeve 111 x 61cm

    Lot No: 105

    Lot: 105

    İlhan Kılınç-Tuval üzeri yağlıboya İlhan Kılınç imzalı. Ölçüler: 99 x 48 cm , çeçeve 111 x 61cm

    TLSold
  • Canan Tablo-Tuval üzeri yağlıboya karışık teknik, fırça ve spatula. Sanatçı Canan imzalı. Arkasında Canan A. yazmaktadır. Ölçüler 88 x 70 cm

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Canan Tablo-Tuval üzeri yağlıboya karışık teknik, fırça ve spatula. Sanatçı Canan imzalı. Arkasında Canan A. yazmaktadır. Ölçüler 88 x 70 cm

    TLSold
  • Fikret Öztürk-Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, sanatçı Fikret Öztürk imzalı. Çerçevesiz. Ölçüler:  41 x 29

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Fikret Öztürk-Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, sanatçı Fikret Öztürk imzalı. Çerçevesiz. Ölçüler: 41 x 29

    TLSold
  • Suluboya Tablo-İstanbul Boğazı ve camiler temalı kağıt üzeri suluboya tablo. İmzasız. Arkasında Kadri ismi yazılı. Ölçüler: 26 x 18 cm, çerçeve 41 x 30 cm

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Suluboya Tablo-İstanbul Boğazı ve camiler temalı kağıt üzeri suluboya tablo. İmzasız. Arkasında Kadri ismi yazılı. Ölçüler: 26 x 18 cm, çerçeve 41 x 30 cm

    TLSold
  • K.Rath Tablo-Duralit üzerine yağlıboya Natürmort çalışması. Sanatçı K.Rath imzalı. Ölçüler 45 x 54 cm

    Lot No: 109

    Lot: 109

    K.Rath Tablo-Duralit üzerine yağlıboya Natürmort çalışması. Sanatçı K.Rath imzalı. Ölçüler 45 x 54 cm

    TLSold
  • Müller Tablo-Duralit üzerine tual marufle edilmiş şekilde yağlıboya çalışılarak oluşturulan eser Müller imzalı 1936 tarihli Natürmort. Ölçüler : 37 x 47 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Müller Tablo-Duralit üzerine tual marufle edilmiş şekilde yağlıboya çalışılarak oluşturulan eser Müller imzalı 1936 tarihli Natürmort. Ölçüler : 37 x 47 cm

    TLSold
  • Yağlıboya Tablo-Duralit üzeri yağlıboya tablo. Ağıl önündeki koyunlar ve doğa manzarasının resmedildiği oldukça eski bir tablo, sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler: 28 x 20 cm, çerçeve 36 x 28 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Yağlıboya Tablo-Duralit üzeri yağlıboya tablo. Ağıl önündeki koyunlar ve doğa manzarasının resmedildiği oldukça eski bir tablo, sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler: 28 x 20 cm, çerçeve 36 x 28 cm

    TLSold
  • A. J. Dumas Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo. A. J. Dumas imzalı. Ölçüler: İç ölçü 33 x 26, çerçeve 37 x 29 cm

    Lot No: 112

    Lot: 112

    A. J. Dumas Tablo-Tuval üzeri yağlıboya tablo. A. J. Dumas imzalı. Ölçüler: İç ölçü 33 x 26, çerçeve 37 x 29 cm

    TLSold
  • Sahire Tablo-Duralit üzeri yağlıboya spatula ve fırça kullanılarak karışık teknikte Natürmort çalışılmış. Sanatçı Sahire imzalı. Ölçüler: İç 45 x 55, çerçeve 68 x60 cm

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Sahire Tablo-Duralit üzeri yağlıboya spatula ve fırça kullanılarak karışık teknikte Natürmort çalışılmış. Sanatçı Sahire imzalı. Ölçüler: İç 45 x 55, çerçeve 68 x60 cm

    TLSold
  • Amir Rahimi Tablo-Karışık teknik tuval üzeri yağlıboya, altın mineler ve ebru işi kullanılmıştır. İranlı sanatçı Amir Rahimi imzalı. Ölçüler: İç ölçü 51 x 101, dış ölçü 58 x 106.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Amir Rahimi Tablo-Karışık teknik tuval üzeri yağlıboya, altın mineler ve ebru işi kullanılmıştır. İranlı sanatçı Amir Rahimi imzalı. Ölçüler: İç ölçü 51 x 101, dış ölçü 58 x 106.

    TLSold
  • Çift Fransız minyatür tablo-Kendine has oval göbekli altın varaklı çarçeveleri olan minyatür tablolar, tuval üzeri yağlıboya çalışılmış, imzasız. Ölçüler: İç ölçü 13 x 6 cm, dış çarçeve 33 x 28 cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Çift Fransız minyatür tablo-Kendine has oval göbekli altın varaklı çarçeveleri olan minyatür tablolar, tuval üzeri yağlıboya çalışılmış, imzasız. Ölçüler: İç ölçü 13 x 6 cm, dış çarçeve 33 x 28 cm

    TLSold
  • Çift H. Muriel Minyatür Tablo-Çift Minyatür tablolar, kendine has Bombeli camları olan ahşap oymalı çerçevelere sahiptir. Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, sanatçı imzalıdır. Ölçüler: iç ölçü 24 x 18 cm,  çerçeve 45 x 29 cm 
H. Muriel", Muriel Halstead olarak da bilinir. Tabloların yaşı muhtemelen 1970'lerden öncedir. Muriel E. Halstead, 30 Temmuz 1893'te Hawaii'de doğdu. 1920'lerde Los Angeles'a yerleşmiş. 30 Ocak 1984'te Los Angeles'ta öldü.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Çift H. Muriel Minyatür Tablo-Çift Minyatür tablolar, kendine has Bombeli camları olan ahşap oymalı çerçevelere sahiptir. Duralit üzeri yağlıboya çalışılmış, sanatçı imzalıdır. Ölçüler: iç ölçü 24 x 18 cm, çerçeve 45 x 29 cm H. Muriel", Muriel Halstead olarak da bilinir. Tabloların yaşı muhtemelen 1970'lerden öncedir. Muriel E. Halstead, 30 Temmuz 1893'te Hawaii'de doğdu. 1920'lerde Los Angeles'a yerleşmiş. 30 Ocak 1984'te Los Angeles'ta öldü.

    TLSold
  • Fransız Karakalem Tablo-1892 tarihli kağıt üzeri karakalem çalışma sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler: İç  30 x 22 cm,  çerçeve 49 x 37 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Fransız Karakalem Tablo-1892 tarihli kağıt üzeri karakalem çalışma sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler: İç 30 x 22 cm, çerçeve 49 x 37 cm

    TLSold
  • Karakalem Tablo-Karakalem kağıt üzeri tablo 1869 tarihli sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler : İç 29 x 21 cm, çerçeve 45 x 50 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Karakalem Tablo-Karakalem kağıt üzeri tablo 1869 tarihli sanatçı imzalı ancak okunamadı. Ölçüler : İç 29 x 21 cm, çerçeve 45 x 50 cm.

    TLSold
  • Nutuk-Harf devrimi öncesi 1927 orjinal basımı, eksiksiz 10 adet ince pelur kağıda basılı haritaya sahip, kırmızı cilt kapaklı siyah sırta sahip Nutuk. Giriş sayfasında Cumhuriyet Halk Fırkasının Armağanı yazan pembe renkli kağıt yapıştırılmıştır. Kağıdın üzerinde el yazısıyla "Sancak" yazılmış, Sancak Köyü demirbaşıdır ifadesi yer almaktadır. Ön kapağın iç kısmında muhtemelen kütüphane kaydı için el yazısıyla Osmanlıca numara listelesi yazılmış. Döneminin tüm unsur ve ibarelerini taşıyan, kondisyonu mükemmele yakın, eksiksiz haritaları olan nadir bulunabilecek koleksiyonluk bir eserdir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Nutuk-Harf devrimi öncesi 1927 orjinal basımı, eksiksiz 10 adet ince pelur kağıda basılı haritaya sahip, kırmızı cilt kapaklı siyah sırta sahip Nutuk. Giriş sayfasında Cumhuriyet Halk Fırkasının Armağanı yazan pembe renkli kağıt yapıştırılmıştır. Kağıdın üzerinde el yazısıyla "Sancak" yazılmış, Sancak Köyü demirbaşıdır ifadesi yer almaktadır. Ön kapağın iç kısmında muhtemelen kütüphane kaydı için el yazısıyla Osmanlıca numara listelesi yazılmış. Döneminin tüm unsur ve ibarelerini taşıyan, kondisyonu mükemmele yakın, eksiksiz haritaları olan nadir bulunabilecek koleksiyonluk bir eserdir.

    TLSold
  • Lionel Garner-Sınırlı sayıda üretim sanatçı ıslak imzalı baskı tablo. Cam altı çerçeveye sahiptir. Ölçüler: 64 x 45, çerçeve 92 x 76 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Lionel Garner-Sınırlı sayıda üretim sanatçı ıslak imzalı baskı tablo. Cam altı çerçeveye sahiptir. Ölçüler: 64 x 45, çerçeve 92 x 76 cm.

    TLSold
  • Criket in Constantinople-Döneminde meşhur İngiliz haftalık dergisi The Grafik sayfalarıdır. 30 Aralık 1882 tarihli sayısında İstanbulda ingilizlerin Kriket oyunları ile dönemin Osmanlı gündelik hayatını harmanlayarak yansıtılmaya çalışılmış. Arka sayfalarda ise o dönemki dünyadan arkeoloji ve sanatla ilgili haberlere yer verilmiş. Ölçüler:  60 x 40, çerçeve 77 x 59 cm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Criket in Constantinople-Döneminde meşhur İngiliz haftalık dergisi The Grafik sayfalarıdır. 30 Aralık 1882 tarihli sayısında İstanbulda ingilizlerin Kriket oyunları ile dönemin Osmanlı gündelik hayatını harmanlayarak yansıtılmaya çalışılmış. Arka sayfalarda ise o dönemki dünyadan arkeoloji ve sanatla ilgili haberlere yer verilmiş. Ölçüler: 60 x 40, çerçeve 77 x 59 cm

    TLSold
  • Rubens Tablo-Peter Poul Rubens'in önemli eserlerinden "Le jugement de Paris" tablosunun küçük ölçekte bombeli emaye üzerine oldukça yaşlı Avrupa baskısıdır. Ölçüler: 14 x 10 cm, çerçeve 21 x 16 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Rubens Tablo-Peter Poul Rubens'in önemli eserlerinden "Le jugement de Paris" tablosunun küçük ölçekte bombeli emaye üzerine oldukça yaşlı Avrupa baskısıdır. Ölçüler: 14 x 10 cm, çerçeve 21 x 16 cm

    TLSold
  • La Mode illustree, Litografi-Fransız moda dergisi La Mode illustree 1869 yılı 25. sayısından bir taş baskı sayfa. Ölçüler: iç 34 x 24, çerçeve 45 x 58 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    La Mode illustree, Litografi-Fransız moda dergisi La Mode illustree 1869 yılı 25. sayısından bir taş baskı sayfa. Ölçüler: iç 34 x 24, çerçeve 45 x 58 cm.

    TLSold
  • Belgrad Kuşatması, Litografi-1529 Viyana Belgrad kuşatmasının konu edildiği litografi basımı 1869 tarihli sınırlı sayıda basım numarası ve sanatçı imzası biraz silinmiş olsa da görünebilmektedir. Ölçüler: İç 83 x 61,  çerçeve 90 x 68 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Belgrad Kuşatması, Litografi-1529 Viyana Belgrad kuşatmasının konu edildiği litografi basımı 1869 tarihli sınırlı sayıda basım numarası ve sanatçı imzası biraz silinmiş olsa da görünebilmektedir. Ölçüler: İç 83 x 61, çerçeve 90 x 68 cm

    TLSold