• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

39.Online Özel Koleksiyon Müzayedesi

-Müzayedemizde yer alan tabloların ekspertizi, Ressam ve Sanat Danışmanı Sn. Agop EGOYAN tarafından yapılmıştır.

-Müzayedemizde yayınlanan eserlerin tümü Havza Sanat Galerisinde teşhir edilmektedir. Eserleri galerimizi ziyaret ederek görebilirsiniz. Alıcılar tüm eserlerin "HALİYLE" satışa sunulduğunu ve pey vereceği eseri öncesinde yeterince kontrol ettiğini taahhüt eder.

-Müzayedemiz 25 Mayıs Cumartesi günü saat 21:02'den itibaren canlı olarak yayınlanacaktır. Her lotun ekranda kalma süresi 20 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve süresi boyunca teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

-Müzayede alıcı komisyonu %15'dir.

-Ödemeler 7 iş günü içerisinde alınacaktır.

- İlgilendiğiniz eserleri aşağıdaki telefon numaralarımızdan randevu alarak galerimizde inceleyebilirsiniz.

+905327601741

  • Kategori: Tablo
Lot: 124 » Tablo

SAİM KANRA ( 1898 - 1986 )

Peyzaj, Duralit üzeri yağlıboya. İç ölçü: 40 x 50 cm. dış ölçü: 50 x 60 cm. İmzalı.

1917'de Kara Harp Okulu'ndan (Mekteb-i Harbiye-i Şahane) mezun oldu. I. Dünya Savaşı ve Türk Kurtuluş Savaşına katıldı. Hizmetlerinden dolayı tümgeneral rütbesine yükseldi. 1960'ta emekliye ayrıldı.

Asker Ressamlar cemiyeti'nin etkin üyeleri arasında yer aldı ve başta Hoca Ali Rıza olmak üzere dönemin güçlü hocalarından dersler alarak sanat kültürünü geliştirdi.

Çoğu kez ıssız bir doğa ya da sisli bir deniz görünümünü betimleyen bu çalışmalarında yer yer gerçekçi etkilerle bütünleşen bir boyama/biçimleme iradesinin etken olduğu görülür. Ağırlıklı olarak romantik duyuşların belirleyici olduğu bu süreçte, sanatçı coşkulu bir boyama ritmi yakalar.

Ayrıca peyzaja ağırlık verdiği yağlı boya ve suluboya çalışmalarında, izlenimcilikle gerçekçi anlayışı, belirli bir uyum içinde yansıtmış ve asker ressamlar kuşağının sanat geleneğini sürdüren sanatçılar arasında, titiz bir sanat işçiliğnin temsilcisi olmuştur.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki